Bloggausmotivaatio katosi koiraharrastusten jouduttua korona-ajan myötä tauolle. Koko ajan kyllä treenattiin ahkerasti omalla porukalla ulkona ja perjantaisin kotihallilla, jonne sai valmennusryhmän tilalle yksityisen treeniajan. Tokotreeneissä keskityttiin etsimään laukkaa noutojen palautuksiin ja parempaa seuraamispaikkaa sekä parantamaan liikkeiden välejä muita osia tietenkään unohtamatta.

Metsälajeja treenattiin hupimielessä jonkin verran: jälkeä, esineruutua ja viestiä. Rally-tokomotivaatio on ohjaajalta kadoksissa lajin muuttuneen luonteen takia. Katsotaan, löytyisikö se jos SM-kisat saa syksyllä järjestää.

Kesäkuun alusta päästiin taas rajoitusten lieventymisen jälkeen kaveritreenien pariin ja osassa koiralajeja kokeiden/kisojen järjestäminenkin sallittiin erityisjärjestelyin. Meillä oli heti viime lauantaina oman seuran maaliskuulta siirtynyt tokokoe, jonne lähdettiin metsästämään viimeistä EVL-ykköstulosta. Herra koira aiheutti ”pientä” lisäjännitystä kierimällä viimeisen viikon kaveritreensissä paikkikseen kävellessä. Ei ole varsin toivottua koetoimintaa semmoinen. Viikolla käytiin kahden eri kaverin kanssa pirteästi aamuseiskalta hallilla treenaamassa koska junnuleirin takia halli oli päivät varattu.

Perjantai-iltana Armas ilahtui kun huomasi, että kasasin pöydälle koekamoja valmiiksi. Minua valiojahti jännitti enemmän kuin mitkään kisat viime kesän rally-SM-kisojen jälkeen ja unta piti odotella poikkeuksellisen kauan.

Ja taas kerran työmies suoritti hommansa hienosti, jopa sen paikkikseen menemisen. Ekassa setissä liikeiden välitkin menivät ihan kivasti, toisessa kentällä olleet kiertohässäkän hypyt häiritsivät ja matka ekan liikkeen lähtöpaikalle oli Armakselle haastava. Saaliina 280,5p (max 320p) ja kolmas EVL1. Armakselle siis uusi titteli TVA, minimimäärällä (6) tokokokeita. Niin hieno poika!

20200606-DSC_3453

Ensimmäinen setti:

Seuruu 8: Meidän tokokoeuran paras seuruu vaikka molemmilla on edelleen paljon parantamista. Oikealle sivuaskelissa Armas oli vinossa ja huonompi kuin yleensä, minä kompuroin vasemmalle sivuaskelissa kun oli lenkkarit villasukkien sijaan. Loppua kohti into kasvoi ja edistäminen lisääntyi.

Luoksetulo 8: Istui suoraan mutta meni ihan vinoon maahan. Juoksi sopivaa vauhtia, seisominen valui, maahanmeno oli hyvä. ”Unohti”, että perusasentoon pitää kiertää takaa ja teki rodunomaisen pomppukäännöksen ja törmäsi vähän.

Z 9,5: Hyvin pysähtyi kaikissa asennoissa ja seuraaminen oli iloista.

Ohjattu nouto 9: Hyvin siirtyi treenikehitys kokeeseenkin. Loppumatkassa palautuksessa vaihtoi raville.

Ruutu 8,5: Armas teki hienosti, minä annoin ruudun pysähtymiskäskyn vähän liian aikaisin (osittain tarkoituksella koska meni niin kovaa ruutuun).

Tunnari 9: Tarkasti oman molemmilla puolilla olevat ennen kuin otti oman.

Kaukot 8,5: (I-S-M-S-I-M) Armasmaiseen tapaan vähän hitaat vaihdot. Seiso-istussa liikkui vähän eteenpäin. Nopeuden etsintä muuallakin kuin kotona jatkuu.

Kiertonoutohässäkkä 9: Pysähdyksenä seisominen. Kiersi ja pysähtyi hyvin. Laukkasi kevytlaukkaa stopilta eteenpäin, mitä ei ole monesti koko matkaa treeneissäkään tehnyt.

Kaverit ovat jo kovasti suunnitelleet ja ehdottaneet meille uusia harrastuksia. Katsotaan, mitä näiden vanhojen lajien lisäksi tänä ja tulevina kesinä puuhataan…

20200606-DSC_3458

2 vastausta artikkeliin “FI TVA RTVA Puuttomantorpan Olisinpa aina Armas

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s