Kesäkuun tokokokeen jälkeen treenikaverit saivat houkuteltua minut ilmoittamaan Armaksen BH-kokeeseen. Muutamaan kertaan olen kokeeseen menoa viime vuosien aikana miettinyt, mutta jättänyt menemättä koska olen pelännyt, että tottelevaisuusosassa saadaan pelottava/päälle hyökkäävä pari ja kaupunkiosuuden koiran jättäminen kaupan yms. eteen niin, että häiriökoira kulkee ohi, on kauhistuttanut lähes yhtä paljon.

20200625-DSC_405220200625-DSC_4061

(Kyseessä on siis käyttäytymiskoe, joka pitää suorittaa ennen palveluskoiralajien kokeita ja johon saavat osallistua kaikki koirat. Koe koostuu kentällä suoritettavasta tottelevaisuusosiosta ja kaupunkiosiosta, jonne pääsevät ensimmäisestä osasta suoriutuneet. Tottelevaisuusosa tehdään pareittain. Toinen tekee seuraamiskaavion ensin hihnassa seuraten ja sitten lyhyempänä versiona ilman hihnaa sekä jäävän istumisen ja maahanmenon luoksetulolla. Parin toinen koirakko on paikallaolossa seuruukaavion ajan, ohjaaja 30 askeleen päässä selin. Kaupunkiosiossa tarkastellaan koiran suhtautumista autoihin eri välineillä kulkeviin ihmisiin.)

Tokotaustalla tottelevaisuusosuuden treenaaminen Armaksen kanssa ei vaatinut kauheasti työtä. Kävimme kaveriporukalla muutaman kerran Uuraisilla ihanalla Kyynämöisten kentällä, jossa koekin oli. Hellepäivinäkin järven rannassa olevalla kentällä oli mukavat olosuhteet, ainakin aamupäivällä ja tosi myöhään illalla.

Koe oli viime keskiviikkona. Tottelevaisuusosuudessa ei tarvinnut jännittää toisten käytöstä, sillä saimme pariksi Oonan ja Ilon. Armas teki kaikki osuudet hienosti, vapaana seuraamisessa se tepsutteli sirkusponiaskelta. Siitä ja paikkiksesta saatiin arvosanaksi erinomainen, muista osuuksista erittäin hyvä. Olisikohan se nyt oppinut seuraamaan?

Kaupunkiosuudelle siirryttiin Tikkakosken keskustaan. Henkilöryhmästä, juoksijan ja pyöräilijän kohtaamisesta ja kävelystä Armas selviytyi hyvin vaikka kävellessä vetikin remmissä. Rantaraitin varrella kasvaneena sitä eivät paljon eri tavoin kulkevat ihmiset hetkauta. Autosta meitä jututti Anna, jota piti nousta pusimaan ja kurotella ikkunasta sisään. Kaupan sivulle pyysin jäämään istumaan, mutta kun palasin pyydettäessä, niin otus nuuski maasta edellisten narttujen tuoksuja. Olikohan ohi kulkevaa häiriökoiraa huomannutkaan?

Toteltiin ja käyttäydyttiin siis niin hyvin, että Armas sai taas uuden tittelin, BH ja uuden kisakirjan. Saapa nähdä, kertyykö sinne tulevaisuudessa merkintöjä pk-lajeista. Jälkeä ollaan kesän aikana tehty ja se on harjoitusten myötä sujunut kivasti. Pk:n A-estettä ja isoa kapulan noutoa ollaan testattu pari kertaa. Noudon palautus eteen ja erityisesti metrin hyppy vaativat vielä kovasti treeniä.

3ED4B593-0BEB-4CF8-8CF3-FFA5F762F7A7Rally-tokoakin ollaan vähitellen palauteltu mieliin. Sen treenaminen jäi kevään ja alkukesän aikana (ohjaajan kadoksissa olleen rallyinnon takia) vähiin kun ei kisoistakaan ollut mitään tietoa. Kisojen pitäisi alkaa taas elokuussa, mikäli korona ei päätä toisin…

20200613-DSC_3678

 

Mitä mielessä?

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s